Over ons

In 2002 is het allemaal begonnen voor André Lankhaar en zijn vrouw Petra Lankhaar. Zij starten hun kwekerij aan de Chrysantenweg in Bleiswijk met het kweken van enkelbloemige Kalanchoë. Vader Jan Lankhaar is nauw betrokken bij het bedrijf.

In 2008 wordt de kwekerij gekocht door de buren met als mogelijkheid voor de Petra en André op een goede andere plek verder te gaan. André start in dat jaar op de huidige locatie aan de Groendalseweg 74 in Bleiswijk.

In 2009 begint een goede samenwerking met Bunnik Plants. Bunnik Plants gaat de verkoop en logistiek voor kwekerij Lankhaar regelen. In 2010 wordt van enkelbloemige kalanchoë naar dubbelbloemige overgeschakeld. Deze kleine bloemen bloeien voller en geven meer kleur aan de plant.André kocht al jaren zijn stek in bij de welbekende veredelingsbedrijven. Deze stek levert altijd mooie planten op. Echter, André heeft toch de ambitie voor een eigen te kweken soort kalanchoë.

In 2011 begint dan ook een goede samenwerking met het bedrijf Agriom. Samen met Agriom wordt een veredelings-programma gestart voor eigen soorten dubbelbloemige kalanchoë. Om de eigen hoeveelheid stek te produceren wordt in 2012 een samenwerking met Savanna International in Kenia begonnen. Na vele proeven en kruisingen begint hier de productie goed op gang te komen. André noemt zijn eigen soort de ‘Perfecta’! Lees hier meer over op: www.perfectabreeding.nl.

In 2013 is de stekproductie verder uitgebouwd, dat hoeveelheden doorverkocht kunnen worden aan Bunnik Plants, die in eigen bedrijf reeds de 7 cm kalanchoë kweekt. In 2014 draait de eigen kwekerij bijna helemaal op zijn eigen soort, de Perfecta. Het doel is om de volledige eigen teelt uit eigen stekproductie te halen. Naast Kenia start dan ook een nieuwe samenwerking met Tanzania. De steklevering vanuit Tanzania zal in 2015 op gang komen.

In 2015 is de verkoop van eigen steksoort flink gestegen en is er steeds meer verkoop aan andere geïnteresseerde kwekers. Zo blijft André's ambitie om te groeien als Kalanchoë kweker groot. Ook op internationaal gebied timmert hij hard aan de weg.

In 2016 is de stekverkoop wederom flink gestegen. Meer internationale klanten weten de weg te vinden naar ons voor Perfecta stek. Wereldwijd leveren wij wekelijks verse stekken aan onze klanten. Binnen de veredeling zijn er paar nieuwe soorten voortgebracht, waarvan we hoge verwachtingen hebben. Tevens groeit de eigen stekproductie locatie in Bleiswijk uit haar jasje. Vandaar dat de plannen gereed zijn om uit te breiden met een tweede productielocatie in Poortugaal. Zo kunnen we in de toekomst voldoen aan de groeiende klantorders. We zijn gestopt met stekproductie in Kenia omdat de klimaatomstandigheden in Tanzania veel beter zijn voor sterkere, betere en grotere stekproductie.

In begin van 2017 zijn de eerste planten van locatie Poortugaal gereed en zijn we volop in productie. Op deze locatie worden voornamelijk 9 cm kalanchoë gekweekt. Inmiddels zijn we in Kenia gestopt met de stekproductie en gaan we door met één steklocatie in Tanzania, Arusha.

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://kwekerijlankhaar.nl/index.php/over-ons#sigProIdcd2085fe85